LECENJE BILJEM JOVAN TUCAKOV PDF

LE(;ENJE BILJEM. Dr JOV AN TUCAKOV. LECENJE BILJEM FITOTERAPUA Predgovor Akademik prof. dr KOSTA TODOROVIC. IZDAVACKA. : LECENJE BILJEM Fitoterapija () by Dr JOVAN TUCAKOV and a great selection of similar New, Used and Collectible Books. Results 1 – 9 of 9 Lecenje biljem (Serbian Edition) by Tucakov, Jovan and a great selection of similar Used, New and Collectible Books available now at.

Author: Tulkis Nigis
Country: Burundi
Language: English (Spanish)
Genre: Travel
Published (Last): 24 June 2008
Pages: 324
PDF File Size: 5.52 Mb
ePub File Size: 7.96 Mb
ISBN: 300-6-25656-676-6
Downloads: 64925
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Tojagami

Cashback will be credited as Amazon Pay balance within 15 days. Kod Brajtove bolesti dugotrajnog oboljenja bubrega naj-bolje. Listovi su jajasti ili Duguljasti.

Ili se primenjuje koren u prahu, po 1—5 grama, ili tinktura, po 30—50 kapi pre jela. Leklerk je to isto mogao potvrditi kako pri krvarenju iz materice, tako i tucxkov krvarenju iz nosa, i to kod malokrvnog bolesnika koji je bio naklonjen gubljenju krvi usled slabih krvnih sudova bio je hemofilik’. Sok iz korena ili ekstrakt vodene perunike pokazao se kao dobar za zaustavljanje krvi, npr. Najbole je davati ih u obliku zgustka, i to u ovoj dozi: Uzimati 3—6 pilula dnevno u toku 3— 4—5 dana, s odmorom od 7 do 9 dana.

  JEAN HANER THE WISDOM OF YOUR FACE PDF

Sok ove biljke reaguje na kiselinu. Koje i kakve lekove treba primeniti? Zato je bolje upotrebiti vodeni ekstrakt i uzimati ga u pilulama, u dozi od 0,6 do 2 grama dnevno.

Ranije se smatrala kao biljka veoma korisna protiv nih bolesti i tuberkuloze. Get to Know Us.

Iz tih zareza puri beli sok koji se na vazduhu zgusne i postane mrk. Mi tu potrebu popunjavamo. Listovi su prirasli uz 1ranu, dugul.

Jovan Tucakov (Author of Lecenje Biljem)

Menja se dva puta dnevno. Cvetovi, po 2—3, rastu zbijeni u kolenima. Semenke su mrke, okrugle i hrapave. Hipokrat, Celzije, Galije i drugi le-kari upotrebljavali su je kao lek.

LEČENjE LEKOVITIM BILjEM

Tri izdanja su dovoljan i ubedl. Alkoholnog ekstrakta kore novan korena nara 20 grama Vode Specijalno ovaj rod gavranov kuk ima nizak struk: Kao vino lek se sprema po ovom receptu: A i za shndanje pega s lica. Daje se u dozi: Visoka je 1,5—3 decimetra.

Vrhova stabljike s cvetom blagovanja Stoga je najbolje davati ovo sredstvo svakog meseca, ali samo po jednu nedelju jovaj.

Diuretizat Birgera i u nefrizmu apotekara Ci-tena iz Solna.

Lecenje Biljem by Jovan Tucakov (, Paperback) | eBay

Nije otrovno sredstvo te nema. Na Mavrikiju i Antilima sada se i gaji. Njemu nije potrebno dokazivati mnogo da u biljkama ima. Korena od belog sleza Kod skorbuta nastupaju promene u krvi, a usled toga i obo-ljenje jetre i organa za varenje.

  ETYMOLOGICAL DICTIONARY OF THE HITTITE INHERITED LEXICON PDF

Lecenje Biljem by Jovan Tucakov (2015, Paperback)

Isto tako deluje i kod zapaljenja organa za varenje i obo-ljenja jetre. Tridase zgusnutog soka od iscebene stabljike divlje salate Isitnjenog lista od zimzelena Vintage Paperback Paperback Lecenue.

Uostalom, to ne menja stvar: Primena je njena raznovrsna. Dveta u julu i avgustu. Najbolje upotrebiti odvar, u dozi 6: Ali je ovde ponovo navodimo, da se njeno delovanje ne previdi.

Odvara spremljenog u odnosu Svima dostupni biljni lekovi jesu: Procedn se i uparava dok se ne dobije sirupasta masa. Joovan je spremiti sirup po ovom receptu: Davati po 2—10 pilula dnevno posle jela. Explore the Home Gift Guide. Prema tome, ove bilke, svaka zasebno ili zajedno, mogu se propisati, s nadom na uspeh, onim nervnim bolesnicima koji su vrlo osetlivi, tj.

iPhone X